Taller Introducció a les Albaes i el Cant d’Estil amb Núria Santamaria

TALLER INTRODUCCIÓ A LES ALBAES I EL CANT D’ESTIL AMB NÚRIA SANTAMARIA

L’Escola de Música d’Oliva organitza un Taller d’Albaes i Cant d’Estil per al mesos de desembre a febrer.

El curs, impartit per la professora Núria Santamaria, consistirà en 10 sessions dissabte de matí on es treballaran diversos aspectos i tècniques del cant. Relaxació i escalfament de la veu, impostació i projecció vocal; tonalitat de cant pla d’albaes amb i sense lletra; aplicació dels talls i  melismes; introducció dels estils d’albaes: cant pla, cant mig i cant requintat.

Les sessions previstes són:

Dissabte 16 de desembre
Dissabte 23 de desembre
Dissabte 30 de desembre
Dissabte 13 de gener
Dissabte 20 de gener
Dissabte 27 de gener
Dissabte 3 de febrer Amb dolçaina i tabal
Dissabte 10 de febrer
Dissabte 17 de febrer
Dissabte 24 de febrer Amb dolçaina i tabal

Places limitades. Es preveu la possibilitat de fer 2 grups si hi ha demanda i depenent dels nivells.

PREU

90€ socis AAMO i professors de l’Escola de Música.

100€ públic en general.

Curs de Composició i Arranjaments (Joan Mont)

Des de fa alguns cursos Joan Mont ofereix cursos i tallers de Composició i Arranjaments a l’Escola de Música. En aquest cas, el curs serà des de dilluns 20 de novembre a dilluns 18 de desembre de 19h a 21h.

Els curs està obert a tot aquell que vullga conèixer més a fons els elements que formen la música (harmonia, contrapunt, orquestració, tècniques de composició,…). Des d’un punt de vista molt pràctic.

Les dates del curs són:

  • Dilluns 20 de novembre (19-21)
  • Dilluns 27 de novembre (19-21)
  • Dilluns 4 de desembre (19-21)
  • Dilluns 11 de desembre (19-21)
  • Dilluns 18 de desembre (19-21)
  • Dimecres 20 de desembre (19-21)

PREU:

120€ (100€ socis AAMO i professors de l’Escola de Música d’Oliva)

INSCRIPCIONS I CONTACTE: 

montaureba@gmail.com o escola@aamoliva.org

Telèfon: +34 667939583

Podeu escoltar algunes de les creacions i arranjaments de Joan Mont ací.

Vos esperem!

Però no serà massa menut per anar a música?

Però no serà massa menut per anar a música?

Per Mamen Malonda, especialista en educació musical infantil i professora de l’Escola de Música d’Oliva.

Aquesta és una pregunta que sovint es fan els pares i les mares quan se’ls ofereix l’oportunitat de dur als seus fills menuts a les classes de música. En realitat els nadons ens semblen tan fràgils i indefensos que equivocadament els volem protegir i apartar de les meravelloses i naturals oportunitats que tenen per créixer i aprendre de manera harmoniosa a través de la música.

Lamentablement, en la major part dels ambients on es desenvolupen la gran majoria dels xiquets, el panorama d’estímuls musicals és molt pobre en quant a varietat i qualitat. Els xiquets aprenen a través de les comparacions i les diferències. Per tant, com més estímuls tinga l’oportunitat d’experimentar més afinarà la seva capacitat discriminatòria, ja que tindrà a la seva disposició la possibilitat de comparar. Així, oferir al xiquet un ambient ric musicalment en les primeres edats l’ensenyarà a escoltar de manera crítica i l’ajudarà a absorbir-imitar-assimilar-generalitzar-crear i buscar explicació a tot el que escolta al seu voltant.

La música és un mitjà d’expressió, un llenguatge que es descobreix i s’aprén a través de l’experiència. Partint d’aquesta idea es tracta de suscitar l’experiència musical directa en els més menuts per despertar en ells un interés i amor per la música que els permeta disfrutar i gaudir amb ella al llarg de les seues vides.

Amb l’estimulació musical primerenca no es pretén de cap manera crear prodigis musicals sinó tot el contrari, els tallers de música per als més menuts tenen per finalitat regalar als xiquets i xiquetes que reben els tallers una gran oportunitat per fer de la música el que és, un extraordinari mitjà de comunicació i expressió: per al qui la toca, la canta o la compon i també per al qui l’escolta o la balla.

La música en infantil s’ha de considerar com una font d’alegria, goig i plaer, amb la qual cosa ha de tenir la finalitat principal d’ensenyar les habilitats musicals per aficionar i fer sentir la música de manera que el xiquet puga tenir una relació activa amb la música la resta de la seva vida. Així convidem a tots els pares, mares o familiars que vulguen acompanyar i disfrutar amb els seus xiquets o xiquetes en el seu creixement musical. De segur que serà una experiència que recordaran de manera significativa ja que les sessions grupals de música en família tenen efectes terapèutics tant per a grans com per a menuts.

“Música per als més menuts” també a les Escoles Infantils

L’Escola de Música d’Oliva manté una línia de treball amb els xiquets i xiquetes més menuts. Este curs continuem amb els tallers de “Música per als més menuts” en família, on els xiquets gaudeixen i aprenen de la música acompanyats dels pares, mares, uelos i ueles. És una de les activitats amb millor acollida i de la què estem molt contents. Amb la professora Mamen Malonda treballem l’estimulació musical primerenca basada amb la Music Learning Theory de Edwin Gordon.

A partir d’octubre hem encetat diverses col·laboracions amb les escoles infantils municipals d’Oliva El Caragol i La Taronja. Oferim formació extraescolar amb l’activitat “Música i Moviment”. En esta activitat de 30 minuts de durada treballem la sensibilització musical dels més menuts a través de la cançó, del moviment i el descobriment del nostre cos.

Des del curs passat, l’Escola de Música també treballa estretament amb el Centre Privat d’Educació Infantil “El Boriol-Espai Obert” en l’estimulació musical dels seu alumnat. En sessions curriculars, un dia a la setmana es treballa es treballa l’experiència musical vivencial.

Des de l’Escola de Música d’Oliva volem donar les gràcies als responsables dels centres i als pares per la confiança dipositada en el nostre equip educatiu.

enCANTats!

Aquest mes d’octubre posem en marxa una nova activitat a l’Escola de Música d’Oliva. Es tracta d’enCANTats, una proposta perquè els nostres alumnes gaudisquen de la música d’una altra manera, de la mà dels seus pares, mares i familiars.

enCANTats està emmarcada dins dels tallers que ofereix l’escola i es tracta d’un grup de xiquets i adults on cantarem, ens mourem i gaudirem amb música per moure l’esperit i la imaginació. Ens centrem en el nostre cos com a element primer per crear música amb percussió corporal i cants amb un estil menys acadèmics (soul, gospel, jazz,…).

Pretenem que les nostres famílies gaudisquen d’un moment de creació musical compartit. Per suposat, no són necessaris coneixements musicals ni vocals sinó ganes de passar-ho bé i gaudir de l’aprenentatge col·lectiu amb bona música. Les sessions seran impartides per la nostra professora de cant, cor i cicles infantils Eva Gonzálbez.

Per motius d’idoneïtat i logística, hem restringit l’activitat a l’alumnat nascut a partir de 2010 sempre acompanyats d’un adult.

L’horari serà dilluns de 19 a 20 al Saló d’actes de l’Escola de Música i el preu és de 6€ (per parella) si sou socis de l’AAMO.

TALLERS DE MÚSICA PER ALS MÉS MENUTS (places disponibles)

PLACES DISPONIBLES ALS TALLERS DE MÚSICA PER ALS MÉS MENUTS

Vos informem de les places disponibles en els grups del Taller de Música per als més menuts (alumnat nascut entre 2015 i 2016).

Dijous de 17 a 18 (la sessió comença a les 17.10 i és de 45-50 minuts): 3 places (preferent alumnat de 2016)

DIjous de 18 a 19 (la sessió comença és de 45-50 minuts): 4 places (preferent alumnat de 2015)

A les classes participa l’alumne/a amb un adult i treballem la sensibilització musical a través de cançons, moviment i el joc col·lectiu amb la professora Mamen Malonda.

Demana informació sobre els preus i altres opcions.

Telèfons: 96 285 6119 // 636 463 423 (atenem per Whatsapp)

Cicle Bàsic Música Moderna. Places disponibles

PLACES DISPONIBLES AL CICLE BÀSIC DE MÚSICA MODERNA

El curs passat l’Escola de Música d’Oliva va començar un grup pilot de llenguatge musical i improvisació (música moderna) per tal d’oferir a l’alumnat un altre model d’ensenyament musicals en edats primerenques. Després de les avaluacions i el feedback positiu, este curs tenim 3 grups.

Per la tipologia i metodologies d’aprenentatge, l’alumnat porta els instruments que estudien a classe. És per això que els grups no són massa nombrosos i, per norma general, no es repeteixen instruments.

Ens queden places disponibles en:

Dilluns de 15.30 a 17.30:

1 guitarra o guitarra elèctrica

1 contrabaix o baix elèctric

1 trompeta i/o trombó

1 saxo i/o clarinet

Dimarts de 16.00 a 18.00:

1 plaça trompeta i/o trombó*

1 saxo i/o clarinet*

Dimecres de 16.00 a 18.00:

1 guitarra o guitarra elèctrica

1 contrabaix o baix elèctric

Demaneu més informació al telèfon 962856119, per whatsapp al 636463423 o a l’email escola@aamoliva.org

(*) consulteu condicions

Comencem les classes!

Hui dilluns 18 de setembre comencem les classes a l’Escola de Música d’Oliva.

Arranca un nou curs amb il·lusió i energies. Recordeu que tenim la matrícula oberta durant tot el curs. No dubteu en demanar-nos informació sobre els curs i tallers i la resta d’activitats que anirem realitzant.

Les classes de Cor, Bandeta i Orquestra començaran en octubre.

En breu tindrem novetats de noves activitats per a pares i xiquets! Estigueu atents.

 

 

CALENDARI ESCOLAR 2017/18

Calendari escolar 2017 – 2018

L’Escola de Música d’Oliva segueix el calendari escolar de Primària aprovat per la conselleria i el Consell Escolar Municipal.

El curs 2017-2018 comença el dilluns 18 de setembre i acaba el dissabte 23 de juny.

Al calendari escola de Música 2017-18 podeu vore els dies festius i no lectius així com les vacances. (versió PDF per imprimir)

Durant el curs escolar hi ha 35 sessions de classes instrumentals i/o individuals. Per fer possible que tots els dies de la setmana tinguen les mateixes sessions, els dies en blau l’escola estarà tancada però correspon fer classe instrumental que el professor i l’alumne/a pactaran de fer en una altra data propera. Per tant, els  dies en blau són dies no lectius on no hi ha classes col·lectives de llenguatge musical, cor, banda, cicle infantil,…

El dimarts 21 de novembre no hi haurà classes instrumentals. Hi ha programades activitats per celebrar la setmana de Santa Cecília.

*) L’alumant de Cicle Infantil i Iniciació de dilluns podrà anar a la sessió del 10 d’abril per el 9 abril (festiu/ St. Vicent)

**) L’alumant de Cicle Infantil i Iniciació de dijous podrà anar a la sessió del 17 d’abril per el 5 d’abril.

Jornades de portes obertes 2017-18

Jornades de portes obertes / mostra d’instruments 2017-2018

Els propers 15 i 16 de setembre l’Escola de Música oferirà una jornada de portes obertes. L’horari serà divendres 15 de 17h a 19h i dissabte 16 de 10h a 12h.

Podreu vindre a vore com funciona l’Escola, les instal·lacions i el què impartim de forma detallada. Vos informarem de les novetats i els tallers per als més menuts i en família.

D’altra banda, tindrem una mostra d’instruments per part del professorat. Podreu provar, manipular, descobrir i resoldre tots els dubtes sobre els instruments que més vos agraden o voldrieu tocar.

L’Escola de Música d’Oliva té la finalitat clara de formar alumnat de totes les edats. Vine en família a descobrir un lloc on aprendre i gaudir de la música.

Estigueu pendents de les actualitzacions dels horaris per als instruments:

DIVENDRES DISSABTE
TROMPETA SAXO
TUBA I BOMBARDÍ CELLO I ORQUESTRA
SAXO  PERCUSSIÓ / BATERIA
MÚSICA MODERNA FLAUTA
PERCUSSIÓ / BATERIA  TROMBÓ
CLARINET  VIOLÍ
 TROMPA GUITARRA