Taller d’introducció a l’Ukelele

L’Escola de Música d’Oliva organitza un taller d’introducció a l’Ukelele amb el professor Manolo Andrés.

DATES: Dissabtes 14, 21, 28 d’abril i 5 de maig

HORARI: 9:30 a 12:00 (2h de classe)

LLOC: Saló d’actes de l’Escola de Música d’Oliva

PREUS: 50€ socis AAMO i professors de l’Escola; 60€ resta d’alumnat.

Pagament en TPV a les oficines de l’Escola

Telèfon d’informació 962856119 // 636 46 34 23 (whatsapp) //escola@aamoliva.org

Fira Musical per a alumnat de Primària – CEIP La Carrasca

El passat dimecres 7 de març l’Escola de Música va participar junt amb el CEIP La Carrasca en la Fira Musical per a alumnat de Primària. Aquesta activitat, que s’inclou dins del projecte LA CARRASCA: UNA ESCOLA MOLTES MÚSIQUES de la campanya “Projectes d’Investigació i Innovació educativa 2017-2018” de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, tenia com objectiu apropar els instruments musicals de l’Escola de Música a l’alumnat de primària.

L’esdeveniment es va celebrar al Centre Polivalent i es va distribuir en dos sales. Una per a audicions on l’alumnat va poder escoltar, preguntar i tocar els instruments. Paral·lelament, al hall de l’edifici tenim distribuïts els instruments per famílies i els nostres professors mostraven i explicaven cada instrument i tot l’alumnat va poder tocar i experimentar de tocar diversos instruments.

Des de l’Escola de Música volem agrair a Maite Lairón, mestra de música de La Carrasca, i a tot el personal docent del centre per haver-nos convidat a participar d’aquest projecte i per poder mostrar a l’alumnat de primària les possibilitats i potencialitats que tenen amb un instrument.

Concert final del “Curs de Composició i Arranjaments” de Joan Mont

El passat dimarts 30 de gener vam celebrar el Concert de final del “Curs de Composició i Arranjaments” del professor Joan Mont

El concert va contar amb la participació d’un dels combos del departament de música moderna de l’Escola de Música, dirigit per Miquel just. També van col·laborar alguns integrants de la Banda Simfònica i altres col·laboradors.

En aquest curs, cal destacar que tots els alumnes van escriure una composició original, pel que es van estrenar tres peces. Vam poder escoltar el pasdoble de Sergi Puig, Al Peu de l’Atles, dedicat a la filà Marràqueix d’Oliva, amb la que toca la seua Xaranga, “la Contrabanda”. També un el Mambet 1 de Toni Salvador, també company a la Contrabanda. Vam estrenar també el bolero A Mont Pare, en format de combo, escrit per Joan Mont, i dedicat al seu pare pel seu suport durant tots estos anys de suport incondicional. El combo va interpretar també l’estàndard Autumn Leaves per acabar d’arredonir la vetllada.

Alguns vídeos de l’actuació:

https://photos.app.goo.gl/PNzx2LezMCoZEHGJ2

https://photos.app.goo.gl/i9LrfNTUEiGgmDvt2

Enhorabona als alumnes i moltes gràcies a Joan Mont i als col·laboradors per fer possible una audició d’aquest nivell.

Formació amb Damaris Gelabert

Dins del compromís de millora en la qualitat educativa que tenim a l’Escola de Música d’Oliva, els nostres professors fan formació continuada especialitzada en diversos camps.

El cap de setmana passat tres dels nostres professors del Cicle Infantil van realitzar el curs “Estimulació Musical de 0 a 6 any” organitzat pel Centre d’Estudis de la FSMCV impartit de Damaris Gelabert.

L’experiència ha estat molt positiva i els professors ens han comentat que ja tenen ganes de posar en pràctica tot allò aprés. No és la primera vegada que els nostres professors fan formació amb Damaris Gelabert, considerada una de les pedagogues musicals més influents en l’educació dels més menuts a més de molt mediàtica.

Últimes places Taller d’Albaes i Cant d’Estil

Vos recordem que el proper dissabte 16 de desembre comença el Taller d’Albaes i Cant d’Estil amb la professora Núria Santamaria. Ens queden poques places.

L’horari del curs serà dissabte de 10.30h a 11.30h. a l’Escola de Música d’Oliva.

Podeu trobar la resta d’informació ací o trucant al telèfon 962856119 o al correu escola@aamoliva.org.

No et quedes sense plaça!

Contacontes Musical. Dissabte 25. Llibreria Pàgina 3

Contacontes Musical a la Llibreria Pàgina 3

Dins de la programació de Santa Cecília l’Escola de Música d’Oliva de l’Associació Artístico Musical d’Oliva ha programat, juntament amb la Llibreria Pàgina 3, un contacontes musical per als més menuts.

Serà dissabte 25 de novembre a les 11.30h a la Llibreria Pàgina 3 (Carrer del Pare Antoni Salelles, 3. Al costat del Parc de l’Estació). Lidia ens endinsarà en un conte i hi haurà coca en llanda.

Vos esperem.

Taller Introducció a les Albaes i el Cant d’Estil amb Núria Santamaria

TALLER INTRODUCCIÓ A LES ALBAES I EL CANT D’ESTIL AMB NÚRIA SANTAMARIA

L’Escola de Música d’Oliva organitza un Taller d’Albaes i Cant d’Estil per al mesos de desembre a febrer.

El curs, impartit per la professora Núria Santamaria, consistirà en 10 sessions dissabte de matí on es treballaran diversos aspectos i tècniques del cant. Relaxació i escalfament de la veu, impostació i projecció vocal; tonalitat de cant pla d’albaes amb i sense lletra; aplicació dels talls i  melismes; introducció dels estils d’albaes: cant pla, cant mig i cant requintat.

Les sessions previstes són:

Dissabte 16 de desembre
Dissabte 23 de desembre
Dissabte 30 de desembre
Dissabte 13 de gener
Dissabte 20 de gener
Dissabte 27 de gener
Dissabte 3 de febrer Amb dolçaina i tabal
Dissabte 10 de febrer
Dissabte 17 de febrer
Dissabte 24 de febrer Amb dolçaina i tabal

Places limitades. Es preveu la possibilitat de fer 2 grups si hi ha demanda i depenent dels nivells.

PREU

90€ socis AAMO i professors de l’Escola de Música.

100€ públic en general.

Curs de Composició i Arranjaments (Joan Mont)

Des de fa alguns cursos Joan Mont ofereix cursos i tallers de Composició i Arranjaments a l’Escola de Música. En aquest cas, el curs serà des de dilluns 20 de novembre a dilluns 18 de desembre de 19h a 21h.

Els curs està obert a tot aquell que vullga conèixer més a fons els elements que formen la música (harmonia, contrapunt, orquestració, tècniques de composició,…). Des d’un punt de vista molt pràctic.

Les dates del curs són:

  • Dilluns 20 de novembre (19-21)
  • Dilluns 27 de novembre (19-21)
  • Dilluns 4 de desembre (19-21)
  • Dilluns 11 de desembre (19-21)
  • Dilluns 18 de desembre (19-21)
  • Dimecres 20 de desembre (19-21)

PREU:

120€ (100€ socis AAMO i professors de l’Escola de Música d’Oliva)

INSCRIPCIONS I CONTACTE: 

montaureba@gmail.com o escola@aamoliva.org

Telèfon: +34 667939583

Podeu escoltar algunes de les creacions i arranjaments de Joan Mont ací.

Vos esperem!

Però no serà massa menut per anar a música?

Però no serà massa menut per anar a música?

Per Mamen Malonda, especialista en educació musical infantil i professora de l’Escola de Música d’Oliva.

Aquesta és una pregunta que sovint es fan els pares i les mares quan se’ls ofereix l’oportunitat de dur als seus fills menuts a les classes de música. En realitat els nadons ens semblen tan fràgils i indefensos que equivocadament els volem protegir i apartar de les meravelloses i naturals oportunitats que tenen per créixer i aprendre de manera harmoniosa a través de la música.

Lamentablement, en la major part dels ambients on es desenvolupen la gran majoria dels xiquets, el panorama d’estímuls musicals és molt pobre en quant a varietat i qualitat. Els xiquets aprenen a través de les comparacions i les diferències. Per tant, com més estímuls tinga l’oportunitat d’experimentar més afinarà la seva capacitat discriminatòria, ja que tindrà a la seva disposició la possibilitat de comparar. Així, oferir al xiquet un ambient ric musicalment en les primeres edats l’ensenyarà a escoltar de manera crítica i l’ajudarà a absorbir-imitar-assimilar-generalitzar-crear i buscar explicació a tot el que escolta al seu voltant.

La música és un mitjà d’expressió, un llenguatge que es descobreix i s’aprén a través de l’experiència. Partint d’aquesta idea es tracta de suscitar l’experiència musical directa en els més menuts per despertar en ells un interés i amor per la música que els permeta disfrutar i gaudir amb ella al llarg de les seues vides.

Amb l’estimulació musical primerenca no es pretén de cap manera crear prodigis musicals sinó tot el contrari, els tallers de música per als més menuts tenen per finalitat regalar als xiquets i xiquetes que reben els tallers una gran oportunitat per fer de la música el que és, un extraordinari mitjà de comunicació i expressió: per al qui la toca, la canta o la compon i també per al qui l’escolta o la balla.

La música en infantil s’ha de considerar com una font d’alegria, goig i plaer, amb la qual cosa ha de tenir la finalitat principal d’ensenyar les habilitats musicals per aficionar i fer sentir la música de manera que el xiquet puga tenir una relació activa amb la música la resta de la seva vida. Així convidem a tots els pares, mares o familiars que vulguen acompanyar i disfrutar amb els seus xiquets o xiquetes en el seu creixement musical. De segur que serà una experiència que recordaran de manera significativa ja que les sessions grupals de música en família tenen efectes terapèutics tant per a grans com per a menuts.