Què ensenyem

A l’Escola de Música d’Oliva tenim un compromís amb l’ensenyament musical tant de xiquets com d’adults. Per això diem que ensenyem música dels 0 a 100 anys!

Les disciplines instrumentals que es poden cursar a l’Escola són variades i abarquen tot el ventall d’instruments de la banda i l’orquestra, el piano i guitarra, l’instrument tradicional valencià més significatiu com és la dolçaina i també instruments de música moderna com la guitarra elèctrica o la bateria.

A més de les classes individuals, l’alumnat participa activament de les classes col·lectives (grups de cambra, ensembles,…). Darrerament estem tenint molt d’èxit amb els grups de música moderna (veu solista, guitarres, baixos elèctrics, teclats, bateria,…). Tot un nou per descobrir de la mà dels nostres professionals.

També hem començat fa uns anys amb grups de metalls i bandes de cornetes (especialment trompetes i fiscorns) que troben en l’educació musical que impartim una base sòlida i amb una progressió espectacular.

Oboè Flauta Clarinet (i Requint) Saxo
Trompeta Trompa Trombó Tuba Percussió
Violí Viola Violoncel Contrabaix Guitarra clàssica
Piano Guitarra elèctrica Baix elèctric Bateria
Cant clàssic Cant modern Dolçaina

L’ensenyament a l’Escola té establertes 4 etapes.

INFANTIL BÀSIC CONSOLIDACIÓ AVANÇAT

CICLE INFANTIL

L’alumnat de 3 a 6 anys (P3 a 1r Primària) cursa Cicle Infantil depenent de l’edat. En esta etapa que dura 4 anys però que es divideix per edats (no per cursos) els xiquets i xiquetes aprenen a educar la veu, treballen la psicomotricitat, l’educació auditiva i alguns rudiments musicals. Tot això d’una manera amena i divertida. Les classes són d’1 hora a la setmana.

A l’Escola de Música, l’educació vocal i el cant coral són un dels pilars fonamentals per a l’educació musical dels xiquets i xiquetes i també part essencial de la formació integral dels més menuts.

L’alumnat d’Iniciació (6 anys/1r de primària) té la possibilitat de fer instrument.

CICLE BÀSIC

El Cicle Bàsic és la base per a tota aquella persona que vol ser músic. Un dels objectius de l’Escola de Música és formar músics aficionats. Aquesta etapa consta de 5 nivells (habitualment un cada curs). Els xiquets i xiquetes comencen en 7 anys (durant l’any de matrícula) però es pot començar a qualsevol edat, fent-lo compatible amb els itineraris específics que curs alguns alumnes adults.

En el Cicle Bàsic l’alumnat ja cursa un instrument. Les classes setmanals són: 2h de llenguatge musical, 30min classe individual d’instrument i 30min d’educació vocal i cant coral. A partir del 3r nivell les classes d’instrument són de 45min. En el cas de l’alumnat adult i adaptat la durada és adaptable.

Durant el Cicle Bàsic els i les alumnes adquireixen els coneixements mínims del llenguatge musical i dels respectius instruments. Quan acaben són capaços de tocar, no sense dificultats, en les seccions que compta l’Escola i l’Associació a la qual pertany: Banda Juvenil (a partir del 4t nivell), Orquestra Clàssica (a partir del 4t nivell), Bandeta d’Iniciació (a partir del 2n nivell fins el 5é) i Cor de l’Escola (a partir de 1r nivell).*

CICLE DE CONSOLIDACIÓ

En aquesta etapa l’alumnat adquirix els coneixements suficients per a tocar amb suficiència en la Banda Simfònica i l’Orquestra Clàssica. Es continua amb l’educació instrumental i les matèries de Fonaments Musicals Avançats (on s’aprofundeix en la majoria dels aspectes musicals i les dificultats que es trobaran tocant en conjunt o individualment). En aquest cicle seguim reforçant el treball en equip en el cor i la banda juvenil. L’alumnat també té la possibilitat de cursar assignatures específiques com harmonia i anàlisi de música clàssica i moderna, harmonia de jazz, educació auditiva avançada i conjunt instrumental. A més, seguim en la dinàmica dels combos de perfeccionament que en el Cicle Bàsic ja es poden realitzar.

CICLE AVANÇAT

Aquest cicle inclou cursos i classes específiques d’alt nivell. Cursos de direcció, composició i d’instruments. Masterclass, cursos de tècnica orquestral i d’introducció a programari informàtic musical.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *