Consideracions del director de l’Orfeó sobre la missa a la Catedral

Després de la publicació el dia 9 de març a la secció de la Safor de Levante-EMV i a La Veupv sobre l’actuació de l’Orfeó a la missa de Quaresma a la Catedral del dia 5 en què els responsables de la Catedral donen a entendre que hi va haver un acord amb l’orfeó perquè no tocaren les dolçaines i el tabal, el director de l’Orfeó Enric X. Naval vol fer les següents consideracions:

L’únic qui pot parlar amb coneixement de causa del que es va parlar en relació amb les dolçaines i el tabal sóc jo.
I en cap moment vaig acordar res amb el senyor Lluís Garrido ni les autoritats de la catedral.
És més em vaig vore coaccionat sobre les obres a cantar quan, des de gener, tenia el vist-i-plau del programa de la missa amb el defallit Ms Josep Climent, i sorprés per com tractaren a Ms Josep Climent diguent-me que ja no estava.
A més se’m va suggerir de no interpretar les peces de Climent i cantar el Sant i el Corder de Déu que canten els fidels i nosaltres amb ells.
¿Com vaig jo a retocar o corrompre la integritat de les obres de la persona a la qual li fèiem un homenatge amb la missa de Quaresma a la Catedral?
L’obra és preciosa, excel·lent, amb les veus, l’orgue, les dolçaines i el tabal per les seves harmonies, adients a la formació.
No va ser ni consensuat ni acordat.
Vaig haver de restar importància al fet de tocar sense dolçaines i tabal perquè considerava important fer-li un homenatge a Ms Josep Climent en la Catedral en la qual va estar tants anys i sent la sisena vegada que cantàvem en ella gràcies a ell.
Si no actuaven les dolçaines i el tabal tindria repercussions, però no per mi.
D’ahi a ser jo el cap a tallar, no, de capmanera.
Deplore i discrepe profusament la calúmnia i el procediment emprat.
Espere, amb tot el respecte, que rectifiquen i reconeguen que no ens deixaren actuar en les obres del SANT i el CORDER DE DÉU amb Dolçaines i Tabal. L’orgue va haver de fer la introducció en ambdues peces.

Deixa un comentari