Pilatus: Mountain of Dragons. Obra en assaig en la banda simfònica

Per

Origen del nom
Pilatus (Pilatus Berg) és una muntanya dels Alps suïssos, a prop de la ciutat de Lucerna, a Suïssa. El punt més alt culmina a 2.137 m, i és precisament a aquest punt, el Pilatus Kulm el que generalment rep el nom de Pilatus.
El Pilatus és una de les majors atraccions turístiques de la ciutat de Lucerna, amb el seu tren a cremallera, el més empinat del món, amb una inclinació de quasi 48%. El cim també és accessible en telefèric, que ofereix un panorama excepcional del llac dels Quatre Cantons.
La muntanya tenia el nom de Frakmünt (montaña partida). La llegenda atribueix el nom a Ponç Pilat, del qual es diu que està soterrat allí.

Ponç Pilat.
Ponç Pilat (en llatí Pontius Pilatus) fou un governador (prefecte) de la província romana de Judea entre els anys 26 i 36 de la nostra era. És conegut per ser l’home, que segons els Evangelis condemnà Jesús a morir a la creu per les demandes dels grans sacerdots del temple, després de rentar-se’n les mans. Molts dels detalls de la seva vida ens són desconeguts i han estat suplerts per nombroses llegendes. L’ Església ortodoxa etíop el venera com a sant ja que creu que es va convertir al cristianisme
En la seva etapa com a governador de Judea intentà romanitzar la província el que li ocasionà enfrontaments amb els dirigents jueus. En són mostres d’això, la introducció a la ciutat de Jerusalem d’imatges de culte al Cèsar o l’intent de construir un aqüeducte amb els tresors del temple.
L’obra
Segons un web on es parla de música, Steven Reineke ha aconseguit, de forma magistral, transportar a música el programa que sosté aquesta obra. La composició és rica en contrastos; la instrumentació és brillant; de vegades quasi transparent. Efectes intensos en una obra dramàtica.
Sembla ser que té una introducció facultativa amb arpa i orgue.

EnllaçosVersió de youtube

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *