Escrit d'opinió del nostre president sobre l'auditori a Oliva

Per

 

On està l’Auditori d’Oliva…?

 

Han acabat les festes que els músics, i altres membres de l’associació, dediquem a la nostra patrona Santa Cecília; com no podria ser d‘una altra forma, un dels esdeveniments importants és sempre el concert, que s’aprofita per fer públicament la presentació dels músics que s’incorporen a les diferents seccions, banda simfònica, banda juvenil, orquestra clàssica, orfeó "Josep Climent", que juntament amb l’Escola de Música, formen l’entramat de l’Associació Artístico Musical de la nostra ciutat: Oliva.

 

Enguany però ha hagut una feina més, que d’altra banda no ens dol, però era una nova tasca i un nou repte: donar amb el lloc ideal per fer els concerts, ja que el Teatre Olímpia està d’obres. La nostra Associació va decidir de fer els concerts al Mercat Municipal, lloc, d’altra banda, poc acomodat per aquestos esdeveniments, amb una notòria i evident manca d’espai i on no disposem d’una sonoritat adequada. Així i tot, em sent content amb el resultat; però he de manifestar, una vegada més, a les nostres autoritats municipals, que una ciutat com la nostra (la segon per habitants en una comarca tan important com la Safor), no té a dia de hui, a les portes del 2010, un auditori on poder oferir a la població una programació musical estable i no una totalment estacional com la que, per desgràcia, ens veiem obligats a portar endavant. És clar que un local com el Teatre Olímpia, reinaugurat al 1993, no pot assumir tota la programació cultural de la nostra ciutat, si a més d’això afegim que allí s’han de realitzar totes i cadascuna de les activitats que les diferents associacions de la ciutat programen, és indubtable que la infrastructura no dóna per a més. Per tant, l’actual remodelació és necessària, però ha fet ajornar la programació cultural a Oliva fins el proper mes de gener.

 

Front a tot això observem, amb enveja sana, com moltes altres poblacions de la nostra comarca, sí que gaudixen de l’auditori tan desitjat, o el que altres denominen "Casa de la Música". Durant molts anys la nostra associació ha reivindicat la necessitat d’aquesta infrastructura, que és fonamental per a TOTES les associacions musicals de la nostra ciutat. Fins ara, tan sols s’han rebut promeses i més promeses. Els governs olivers han canviat de color polític, però la realitat del futur i promés auditori continua sent la mateixa: una ficció.

 

A hores d’ara, ens trobem buscant un lloc adequat per oferir als nostres conciutadans els habituals "Concerts de Nadal". Tenim l’esperança que aquesta serà l’última vegada i que molt prompte els nostres governants arribaran a un acord i convertiran, primer en un projecte i després en realitat, allò que fins ara ha estat una promesa, electoral, però promesa.

 

Enrique Escrivà Vicens

President de l’Associació Artístico Musical d’Oliva

Novembre-2009

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *