Santa Cecília 2012

Per

L’Associació Artístico Musical d’Oliva celebra, un any més, les festes de Santa Cecília, Patrona de la Música, amb la programació habitual d’actes i Concerts.

Les celebracions van començar el Diumenge 18 de novembre amb una cercavila fins el carrer Santa Cecília, i un esmorzar de dolços oferts per els nous músics, posteriorment vam celebrar la Missa en honor de la Santa, cantada per l’Orfeó “Josep Climent” i acompanyada per l’Orquestra Clàssica de l’Associació Artístico Musical d’Oliva, en l’Església de Sant Roc. En acabar la missa, l’Orquestra Clàssica ens va oferir una xicoteta audició, on van ser presentats 4 nous músics i 3 nous membres de l’Orfeó, acabant l’acte amb un Coral de J. S. Bach junt a l’Orfeó “Josep Climent”.

El Dissabte 24 de novembre, a les 19 hores al Teatre Olímpia, celebrarem el Concert de Santa Cecília. En la primera part la Banda Juvenil, dirigida per Marc Oltra Climent, Professor de l’Escola de Música d’Oliva, presentarà a 20 nous músics, i interpretaran el Pasdoble Segrelles de José Pérez Vilaplana, Festa Paesana” (festa de poble), composta per Jacob d’Haan, músic i compositor holandès, ens acosta a un poble en el Veluwe (una regió dels Països Baixos) . El dit poble realitza un festival musical dominat pel folklore en què va ser estrenada esta obra. El tema principal es basa parcialment en un himne holandès (Wien Neerlands Bloed), conegut com l’himne Lunteren, i en tercer lloc “Oregon” Fantasia de Jacob de Hann que narra la història d’Oregon i ens transporta a un viatge d’aventures amb tren en el ferrocarril del Pacífic Nord, on l’oient és portat a través del fascinant paisatge d’Oregon.

En la segona part la Banda Simfònica incorporarà 13 músics nous, i ens oferirà un programa, baix la Batuta de Saül Gómez i Soler, en primer lloc el pasdoble “Las Arenas” del Valencià Manuel Morales Martínez, a continuació “Aljama” del compositor també Valencià Ferrer Ferran, es tracta de 2 Episodis històrics per a Dolçaina i Banda “Batalla del Sucro” i “Dansa dels Conqueridors”, és una obra descriptiva i narra dos episodis que han marcat un fet històric en la ciutat d’Algemesí, i per a finalitzar el Concert “The Kings Go Forth” es tracta d’una obra del compositor Britànic Edward Gregson, escrita en forma de Suite per a Banda Simfònica, amb l’addició de veus, dividida en tres moviments titulats: L’Església, El Poble i L’Estat. En primer moviment podrem un un Agnus Dei a la veu d’un Tenor Solista, tot seguit un cor d’homes canta “Dies Irae”. En el segon moviment, “El Poble”, les dos idees que es presenten són un himne collita reflectint les escenes de camp, i un ball de jazz celebrat en la Taverna, basat en la cançó medieval “Sumer Es Icumen Pulg” acabant este moviment en la reexposició de l’Himne cantat per una Soprano i tocat per un violí. El tercer moviment, (l’Estat), s’ocupa dels Reis. La juxtaposició de música de batalla amb música fúnebre d’Enric IV i Enric VI condueix a una remodelació del fil conductor des de l’inici de l’obra que es transforma en un clímax triomfal.

 

En acabar el concert  celebrarem el sopar de germanor a un Restaurant de la nostra Ciutat.

Des de la Junta directiva felicitem als 40 nous músics que entren a formar part de les distintes seccions de l’Associació i animem a tots, músics, socis i amics de la música, a seguir gaudint i participant en tots aquells actes que programem al llarg de tot l’any.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *