Inauguració del I curs de direcció i composició "Ciutat d'Oliva"

Per

Dilluns, 22 de juliol, va tindre lloc la presentació del I Curs de Direcció de Banda i Composició “Ciutat d’Oliva”, on van participar els professors José R. PASCUAL-VILAPLANA i Andrés VALERO-CASTELLS, Fernando CLIMENT JORDÁN, President de l’Associació Artístico Musical d’Oliva i David GONZÁLEZ MARTÍNEZ, Alcalde de l’Ajuntament d’Oliva.

Foto Curs2

Va obrir la presentació Fernando Climent que, com a president de l’Associació Musical, va destacar este projecte com al tercer repte que pren l’Associació en els dos últims mesos. El primer projecte es va realitzar en el mes de juny, on la Banda Simfònica junt a Pep Gimeno van celebrar el concert “Botifarra a Banda”. El segon dels projectes esmentats pel president feia referència a la participació tan activa que ha tingut la Banda Simfònica en les festes de Moros i Cristians d’Oliva, amb la celebració del vuitè Festival de Música Festera organitzat conjuntament amb la Federació de Moros i Cristians d’Oliva i la Participació de la banda en els actes oficials, com la presentació de càrrecs, el Pregó i la Despertà, així com els desfiles acompanyant als capitans Cristià i Moro amb més de cent músics en la banda. Per últim, aquest tercer projecte suposa un repte important, tant per als músics, com per a l’organització del mateix i per al resultat de participació, que amb tots els casos està resultant un èxit. El president va acabar la seua intervenció amb els agraïments a David González, Alcalde d’Oliva, pel suport i recolzament que dona l’ajuntament a la societat musical, així mateix va agrair la col·laboració tant als professors i alumnes del curs, com als músics de la banda i membres del “Quintet de Metalls Al Vent” i en especial a Saul Gómez (director de la banda simfònica d’Oliva) com a coordinador del curs i a Ferran Escrivà com a Secretari.

Seguidament van prendre la paraula els professors Jose Rafael Pascual Vilaplana i Andrés Valero Castells, els que van destacar en primer lloc la importància d’este curs amb la dualitat de les especialitats de Direcció i composició, matèries que al segle XIX es vas separar però que cada vegada es fa més necessari per als directors dominar les dos especialitats. En segon lloc van destacar l’elecció del repertori d’obres d’autors Valencians com Joaquín Rodrigo i Manuel Palau a més d’obres d’ells mateix i de Saul Gómez, el que fa encara més accessible la comprensió i enteniment de les composicions. En tercer lloc i finalitzant la intervenció, els professor van destacar la quantitat d’alumnes matriculats a este curs, la qual cosa el situa com a un dels més nombrosos que s’estan realitzant este any.

Va finalitzar la presentació David González, subratllant la intensa activitat desenvolupada per l’associació musical, així com la magnitud i importància de la mateixa, felicitant als membres i músics de l’associació musical i agraint l’esforç desenrotllat pels organitzadors del curs, així mateix va fer pública la disposició de l’ajuntament a seguir col·laborant i donant suport al col·lectiu musical, desitjant èxit al curs i animant a la continuïtat del mateix en altres anys, agraint als professor i participants l’elecció d’este curs a la ciutat d’Oliva.

Foto Curs1

El Curs se Celebra a Oliva del 22 al 26 de Juliol impartit pels Professors José R. PASCUAL VILAPLANA (Direcció) i Andrés VALERO-CASTELLS (Composició) i el Director invitat Felix HAUSWIRTH, que impartirà una Màster Class el divendres 26, i està coordinat per Saül GOMEZ SOLER (coordinador del curs) i Ferran ESCRIVÀ LLORCA (secretari acadèmic del curs) i Fernando CLIMENT JORDAN (president de l’Associació Artístic Musical d’Oliva).

El divendres 26 de Juliol, a les 21h, tindrà lloc el Concert de Clausura del Curs, al carrer Mar Mediterrani de la platja d’Oliva.

Cartell Curs Direcció.jpg