Intercanvi d'orquestres

Per

Intercanvi de l’Orquestra Clàssica de l’AAMO, amb l’Orquestra Andreví del Conservatori Professional de Música de Cervera
Des del dia 11 d’abril, fins el dia 14, els músics d’Oliva estaran acompanyats per músics de l’Orquestra Andreví, de Cervera, en tot un seguit d’activitats, d’entre les quals destaca el concert que s’oferirà al Centre Polivalent, dissabte, 12 d’abril, a les 19.30 h. L’orquestra Andreví va nàixer l’any 2001 per donar als joves, que havien aconseguit un bon nivell musical, la possibilitat d’integrar-se a una orquestra feta a la seva mida. Així, el Conservatori de Grau Mitjà de Música de Cervera omplia el buit que quedava entre l’Orquestra de Grau Mitjà i l’Orquestra de Cambra de Cervera, la qual és professional.
L’orquestra porta el nom de Francesc Andreví, compositor de molt renom nascut a Sanaüja, a finals del s. XVIII i un dels músics més celebrats de l’època. Aquesta experiència, oberta i compartida, aplega entorn del Conservatori de Grau Mitjà de Música Cervera, joves de diversos indrets de Catalunya.
L’Orquestra Andreví ha realitzat diversos viatges, gires i concerts en els seus gairebé set anys d’existència, actuant arreu de Catalunya, Holanda, Normandia, França…
En els seus inicis, l’any 2001, l’Orquestra Andreví fou dirigida per Tomàs Grau, posteriorment agafà la direcció Xavier Pastrana i actualment el seu director és Carles Gumí, que és també el director de les orquestres del Conservatori de Grau Mitjà de Música de Cervera.
Carles Gumí i Prat
Director i compositor nascut a Barcelona. Les seves obres han estat interpretades a Catalunya, Espanya i a diversos països.
En l’àmbit coral, ha estat director titular la Coral de la Facultat de Geologia de la Universitat de Barcelona i del Cor de la Universitat de Barcelona. Actualment dirigeix la Schola Cantorum Universitaria Barcinonensis, dedicada a la música antiga i religiosa. Ocasionalment també ha dirigit formacions com la Banda Unió Musical del Bages, l’Orquestra Simfònica Ciutat d’Eivissa, l’Orquestra del Conservatori Superior de Música del Liceu, l’Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra i la Jove Orquestra de la Ràdio Televisió d’Austràlia.
Actualment és director assistent de l’Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans (OJIPC), director musical de l’Orquestra Universitat de Barcelona (OUB) i dirigeix l’Orquestra Andreví del Conservatori Professional de Música de Cervera, on desenvolupa una tasca pedagògica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *