Festival de Música Festera 2015

Per

El pròxim diumenge, 12 de juliol, a les 20.30 h, tindrà lloc el Festival de Música Festera d’Oliva, a càrrec de la banda simfònica de l’Associació Artístico Musical d’Oliva, sota la batuta del seu mestre director Saül Gómez i Soler. La cita serà al Parc de l’Estació, als peus del castell de festes.
En la primer part la banda interpretarà Juanito el Jarri, pasdoble d’Ignacio Sánchez; dedicat al seu amic Juanito, “el Jarri”, que va ser cavallista l’any 2003 en les festes del Caballo del Vino de Caravaca de la Cruz (Múrcia). El Guardià de l’Arca, marxa mora de Francisco Valor Llorens; obra d’encàrrec del capità moro de la Filà Judios d’Alcoi de 2015, on ràpidament descobrirem alguns passatges de la marxa amb què solen desfilar els Judios d’Alcoi, Exodo; escrita originalment per a banda i cor, es va estrenar el 21 de març de 2015 al Teatre Salesians d’Alcoi. També de Francisco Valor la marxa cristiana Llegenda; dedicada a José Jorge García Montava, capità cristià de la Filà Cides d´Alcoi de l’any 2012. La primera part acabarà a la marxa mora Fester, de Saül Gómez; la marxa està dedicada a Manolo Arnal Bertomeu, que s’estrena oficialment en el concert, i és un regal de la família pel seu 60 aniversari. El nom fa referència a la pertanyença i vinculació de Manolo Arnal a la Festa, però també al seu primer cavall, de nom Fester.
La segona part començarà amb la marxa cristiana Diafebus, de Saül Gómez; es tracta de la primera marxa cristiana de l’autor, amb només setze anys, per encàrrec de l’esquadra Toxin, i en especial de José Luís Díaz (Xiri), gran amic de l’autor; l’obra està dedicada a Vicente Juan Egea Soriano, Primer Tro de la Comparsa Gusmans d’Ontinyent de l’any 1999. La segona estrena del dia serà un pasdoble de Joan Mont, músic de la banda simfònica de l’Associació Artístico Musical d’Oliva, i que es desvelarà en el seu moment. L’Aragonés Perfecte, marxa cristiana de Vicent Pérez (Coleto), dedicada a la memòria de Perfecto Valero Payá, primer Tro d’Honor de la filà Aragonesos d’Alcoi. Dins la marxa podrem reconéixer alguns fragments d’obres del mateix autor. I per acabar la marxa mora Santiago Capitán Abencerraje, de Saül Gómez; es tracta de música incidental dedicada a Antonio Guillem, capità moro d’Alcoi de l’any 2009 i especialment a la memòria del seu pare Santiago Guillem. A més de la música, originàriament es va escriure també un text, adaptació de Sergi Gómez, germà de l’autor, basat en les poesies d’Ibn Al Jatib, a la Sala de les Dos Germanes del Palau de l’Alhambra, a Granada.
Us esperem a totes i tots al Parc de l’Estació, diumenge 12 de juliol. La cita, recordeu que és a les 20.30 h.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *