Concerts de la Banda Juvenil i de la Banda Simfònica de l’Associació Artístico Musical d’Oliva. Santa Cecília 2015

Per

Cartell definitivoEl pròxim cap de setmana comencen els actes en honor a santa Cecília, i és el moment de fer els concerts. Dissabte, dia 14, a les 19.30, al Centre Polivalent, tindrem la presentació dels nous músics de la Banda Juvenil, el concert de la Banda Juvenil, que interpretaran Rumors de la Serra (de Raül Doménec), Excalibur  (de James Swearingen), Ammerland (de Jacob de Haan), Free World Fantasy (Jacob de Hann) i Heart and Soul (arranjament de Jaime Aldas sobre una música original de Hoagy Carmichael); sota la direcció de Saül Gómez Soler, i per acabar d’arrodonir la vesprada, el concert presentació del grup Trencadiss a Oliva, format per Josep Sánchez i Josep Parra, músics de la nostra societat que actualment resideixen, per motius laborals, fora de la localitat.
Diumenge dia 15 de novembre, a partir de les 12.00 h, i al mateix local (Centre Polivalent), tindrà lloc l’acte de presentació de la Musa 2015, Sra. Maria Pastor Marí, amb la seua Cort d’Honor i acompanyants.
Tot seguit es realitzarà el concert de santa Cecília de la Banda Simfònica, que interpretarà les obres que s’indica:
Ecuador Festero en Villena, de Víctor Vallés Fornet
Víctor Vallés, nascut a El Verger el 1984. Té estudis professionals de trompeta i piano. Títol superior de Composició i Premi Extraordinari Fi de Carrera en el Conservatori Superior de Música ‘Joaquim Rodrigo’ de València. Màster de Música en l’especialitat de ‘Música Contemporània’ en la UPV. Ha realitzat cursos d’anàlisi i composició. Ha escrit per a diverses formacions, i en l’apartat bandístic ha guanyat premis de composició. En concret el pasdoble que obri el concert, “Ecuador Festero en Villena”, va obtindre el primer premi de la I Edició del Concurso de Composició de Música Festera “Maestro Manuel Carrascosa” de Villena l’any 2013.
Treasure Hunt, de Xavier Zamorano Alós
Xavier Zamorano va nàixer a Montcada el 1987. Enginyer tècnic en disseny industrial i mestre de primària en les especialitats d’anglés i música. Ha estudiat música des de xicotet, piano i bombardí a l’escola de música del seu poble; té acabats els estudis professionals de piano i actualment estudia composició en el Conservatori Joaquim Rodrigo de València, i també ha fet cursos de direcció.La banda Simfònica de l’Associació Artístico Musical estrena la seua obra Treasure Hunt, poema simfònic escrit en 2009 i basat en la novel·la de Robert Stevenson “L’illa del tresor”.
Gilgamesh, simfonia núm. 1 de Bert Appermont
Bert Appermont, nascut a Bilzen, l’any 1973. Professor, director, compositor i arranjador, ha estudiat contrapunt, fuga i direcció d’orquestra i banda a l’institut Lemmens de Leuven amb professors com Edmond Saveniers i Jan van der Roost.
Té una ingent quantitat d’obres, de diferents estils i per a diferents formacions, se’l coneix especialment per la virtuosa tècnica d’instrumentació, i evidentment pels temes que ha compost; se sol inspirar en llegendes, mites o fets històrics.
Interpretarem la seua “Simfonia núm. 1 Gilgamesh” per a banda simfònica (els tres primers moviments). Obra descriptiva que ens endinsa, a través de la seua instrumentació densa i colorista, en l’Epopèia del rei Gilgamesc que passa de ser un tirà a la ciutat d’Uruk a intentar matar mostres per salvar els seus habitants, i un llarg recorregut a la recerca de la vida eterna.
Tot això sota la direcció del mestre titular Saül Gómez i Soler, nascut a Ontinyent el 1982. És professor superior de música llicenciat en Percussió i Composició pel Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València on va obtindre la qualificació d’excel·lent. També és llicenciat en Direcció d’Orquestra pel Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona. Ha estudiat direcció de banda al ISEB en Trento (Itàlia) amb Jean Coober, Felix Hauswith, Carlo Pirola i Franco Cesarini.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *