Concert de solistes de la banda simfònica

Per

CONCERT DE SOLISTES1Diumenge, 28 de febrer, a les 12.00 h, al Teatre Olímpia.
Concert de la banda simfònica en què alguns del nostre músics s’enfronten en solitari, però amb l’ajuda de la banda, al públic.
Obres a interpretar i solistes que actuaran:

 • Pequeña Czarda, de Pedro Iturralde. Obra escrita inicialment per a saxo alt i piano; posteriorment s’escriu tota la instrumentació per a orquestra i per a banda. La czarda és un ball tradicional hongarés; la seua música es caracteritza per la variació del tempo; comença de forma parsimoniosa, lassú, per passar a un temps ràpid o fins i tot rapidíssim, o friss.
 • Solista de saxòfon: Héctor Savall Barber.
 • Concert per a trompeta, en la bemoll major d’Alexander Arutiunian. Escrita en 1950 pel compositor armeni, de la qual es diu que és una joia del virtuosisme i que té una gran potència energètica, el lirisme d’Europa de l’Est i textures harmòniques. Es tracta d’una peça molt cridanera.
 • Solista de trompeta: Marc Oltra Climent
 • L’elefantet, de Joan S. Mont. Escrita inicialment per a bombardí i piano, per encàrrec del Concurs de Tuba de la Vila d’Altea. El polifacètic Joan, músic de la nostra banda simfònica, ha volgut escriure l’orquestració per a banda, i s’estrenarà en aquest concert de solistes. Potser algú pensa que hi ha algun elefantet, però els assegurem que només és un instrument musical, és el bombardí, denominat també euphonium, o com familiarment li diu Joan, trompònium.
 • Solista de bombardí: Joan S. Mont Arnal
 • Gaia, d’Angel Garcia, obra que naix amb el pretext d’omplir un poc el buit que tenen els tubistes a l’hora de poder tocar com a solista en banda. Les peces per a tuba solista solen ser molt difícils, o molt fàcils; pensades per a gent amb estudis professionals o per a gent que està començant, i els músics amateurs tenen molt difícil poder lluir-se un poc front al públic. A més, fer-ho a duo era quasi impossible. “Gaia” fa referencia al planeta Terra, amb la seua majestuositat i ple de vida però pensant amb ell com a ésser viu. Intenta representar un poc els quatre elements fonamentals de la vida: terra, aigua, aire i foc. La introducció ens mostra un joc entre l’aigua i l’aire que deixaran pas a la terra. Seguidament hi ha una transició fins al foc, amb un tema prou diferenciat, que ens portarà a un gran barreja entre els quatre elements per a formar casa nostra tal com la coneguem.
 • Solista de tuba: Angel Garcia Martínez
 • Solista de bombardí: Joan Mont Arnal
 • Concert per a trompa núm. 1, en re major, de Wolfgang Amadeus Mozart; Mozart va escriure quatre concerts per a trompa que formen part del repertori dels solistes d’aquest instrument; possiblement escrits per a un amic, virtuós de la trompa, i que amb la trompa d’aquell moment tenen una dificultat extrema.
 • Solista de trompa: Nicolau Morera Gilabert
 • Xilofonia, de Rudolf Bodingbauer; és una de les primeres peces escrites per a xilòfon solista i banda. Escrita com a polca, resulta una obra exigent per al solista i molt atractiva per a l’oient.
 • Solista de xilòfon: Vicent Pastor Marí

Sota la direcció del mestre director, Saül Gómez i Soler, la banda simfònica de l’Associació Artístico Musical d’Oliva també interpretarà el poema simfònic “El Racó de l’Or”

 • El racó de l’or, de Saül Gómez Soler; obra d’encàrrec de la Unió Musical El Xúquer, de Sumacàrcer, per a interpretar-la com a obra lliure en el certamen internacional de València de l’any 2015, en la secció tercera, que per cert va guanyar la banda de Sumacàrcer. El poema simfònic descriu el paisatge del poble, les festes, la gent, … editada en la prestigiosa Molenaar Edition’s amb el títol Golden Land, serà la primera vegada que s’interpreta el poema simfònic amb la direcció del seu autor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *