Actuació de l'Orfeó a la Catedral de València

Per

Sobre l’actuació de l’Orfeó del dia 5 a la Catedral de València la junta directiva de l’AAMO vol fer el següent comunicat:
El passat diumenge 5 de març l’Orfeó «Josep Climent» de l’Associació Artístico-Musical d’Oliva va cantar en el cicle de Misses Cantades de Quaresma a la Catedral de València amb una actuació magnífica.
No obstant això volem mostrar la nostra ferma protesta pel tracte que va rebre l’Orfeó de part dels encarregats de la missa a la Seu ja que no van permetre que tocaren les dolçaines i tabal dins la Catedral.
El programa que s’havia d’interpretar en la missa va ser consensuat fa ja més de dos mesos entre el director de l’orfeó i D. José Climent i incloïa dos peces de la Missa Brevis de Climent que és una missa per a cor a quatre veus, dolçaina i tabal. Per tal de poder actuar amb aquestes obres la nostra associació va demanar la col·laboració, amb resposta afirmativa, de la colla de dolçainers i tabaleters Sarabanda, amb la qual mantenim un conveni de col·laboració, i efectivament apareix així al programa de mà que es repartia als assistents a la missa.
Aquesta actitud dels responsables de la Seu la considerem una doble falta de respecte:

  1. Per una banda creiem que és una falta de respecte a la tasca dels nostres músics, que no van poder mostrar tot el que havien treballat des de feia temps, i una falta de consideració a uns instruments que són molt nostres i que creiem que són tan vàlids com qualsevol altre per tocar en tots els àmbits de la música.
  2. Per altra banda, i creiem que més greu, és una falta de respecte a la memòria de D. José Climent, a qui volíem dedicar l’actuació, ja que es tracta d’obres seues i ell les havia inclòs en el programa A més estes mateixes obres ja es van tocar en una missa similar a la del dia passat dia 5 fa set anys amb dolçaina i tabal.

Oliva, 7 de març de 2017